< Terug naar overzicht

Zorgt winterweer voor definitieve doorbraak thuiswerken?

Door de barre winteromstandigheden op de weg en bij het openbaar vervoer hebben de voorbije weken heel wat werknemers voor het eerst geproefd van thuiswerken. Voor de meesten is dat een zeer positieve ervaring geworden. Dat is het ook voor de meeste werkgevers. De werknemers besteden de uitgespaarde reistijd immers grotendeels aan een langere werktijd, ze zijn meer gemotiveerd en halen een hogere productiviteit. Maar kunnen werkgevers het nodige vertrouwen geven om thuiswerken ook na de winterprik door te zetten?

Door de hevige winterprik van de afgelopen weken is het voor heel wat werknemers een uitdaging om op hun werk te geraken. Veel van hen nemen het zekere voor het onzekere en werken van thuis uit, in plaats van uren in de file aan te schuiven of vast te zitten in het openbaar vervoer.

Geen vast kantoor meer nodig


Pompt lijken steeds meer bedrijven zich door deze barre weersomstandigheden dan ook te realiseren dat werknemers geen vast kantoor meer nodig hebben om hun werk te kunnen uitvoeren. Dat kan zorgen voor een stevige kostenbesparing.

Meer motivatie en hogere productiviteit


Meer nog, er zit een stevige tijds- en productiviteitswinst in. De tijd die normaal in de auto wordt doorgebracht, kan nu besteed worden aan nuttigere zaken. Onderzoek heeft uitgewezen dat ongeveer een derde van deze ‘gewonnen’ tijd wordt besteed aan werk. Het overige deel is voor het privéleven, zo komen werk en privé beter in balans.
Werknemers die van thuis werken, blijken ook extra gemotiveerd om deze aangename werksituatie te behouden en doen dus beter hun best om goede resultaten te behalen.

Vertrouwen en technologie


Hoewel de technologie al lang bestaat en de voordelen duidelijk zijn, is thuiswerken voor de meeste Belgische werknemers nog geen gemeengoed. Rob van der Hoeven, Area Vice President Benelux van technologiegigant Citrix Systems: “Werken op afstand vereist vertrouwen en managers behouden toch graag een overzicht van wat er gebeurt. De werknemer wordt bij thuiswerken geëvalueerd aan de hand van wat hij bereikt en niet op aanwezigheid. Het management moet bereid zijn om die aanpak door te voeren binnen de organisatie.”

Bron: persbericht Citrix Systems

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen