< Terug naar overzicht

Zorgt Brussels Automobielpark voor 1000 nieuwe banen?

In een persmededeling lanceerde secretaris-generaal Dominique Michel van de werkgeversfederatie Agoria gisteren het perspectief van 1000 nieuwe banen bij de toeleveranciers van Volkswagen Vorst. Meteen wees Michel ook op een gebrek aan geschoolde werknemers.

De Brusselse gewestregering en gaf onlangs groen licht voor de oprichting van een Automobielpark, dat vooral tot doel heeft Volkswagen - en zijn toeleveranciers - voldoende ruimte te verschaffen. VW zou immers tussen vandaag en 2007 ongeveer 500 miljoen euro investeren in zijn Brusselse fabriek. In het automobielpark zouden zich alle just-in-time toeleveranciers en de logistieke diensten vestigen. De operatie zou 800 tot 1000 nieuwe banen kunnen opleveren. Tot zo ver het goede nieuws.
Dominique Michel spreekt echter ook de vrees uit dat er onvoldoende geschoolde werknemers zouden gevonden worden om de nieuwe jobs in te vullen. Daarom stelt Agoria Brussel voor een "referentiecentrum voor de automobielindustrie" op te richten, dat moet voorzien in de behoefte aan algemene en specifieke opleidingen. De beroepsfederatie hoopt voor de realisatie van het referentiecentrum op steun uit Vlaanderen en Walloniƫ.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen