< Terug naar overzicht

Ziekteverzuim van jongere werknemers het meest storend

Voor het eerst sinds 2004 was er in 2010 een daling van het kortdurend ziekteverzuim. De stijgende trend lijkt hiermee gebroken. Toch blijft het ziekteverzuim hoog.

In 2010 was een werknemer gemiddeld 48 uur ziek. Vrouwen (56 uur) waren gemiddeld meer ziek dan mannen (42,6 uur). Arbeiders (61 uur) meer dan bedienden (40,6 uur). Werknemers die ploegenarbeid verrichten lieten het hoogste ziekteverzuim optekenen: gemiddeld 63 uur.

Dat blijkt uit het jaarlijks onderzoek van HR-dienstverlener SD Worx bij 500.000 werknemers uit 15.000 organisaties. Dit nog steeds hoge ziekteverzuim kan deels worden verklaard door de impact van de crisis op motivatie en betrokkenheid van de Belg. Onderzoek van SD Worx toont aan dat werknemers in 2010 door de crisis minder tevreden waren over hun job, hun beloningspakket en de werkbelasting. Daarnaast bleek de Belg in 2010 minder energiek en gepassioneerd met zijn job bezig te zijn.

Oudere werknemers


Opmerkelijk was de uitspraak dat werknemers door de toegenomen werkdruk minder in staat bleken te zijn om extra inspanningen te leveren, mogelijk omdat ze zich tijdens de crisis al hard en onvoorwaardelijk voor hun organisatie hadden ingezet en, bijvoorbeeld, spontaan overuren hadden geklopt.

In 2010 kostte het ziekteverzuim van een voltijdse medewerker zijn werkgever gemiddeld 815,78 euro aan gewaarborgd loon. Opmerkelijk is dat de ziektekost voor arbeiders (823 euro) hoger ligt dan voor bedienden (811 euro). Dat komt omdat arbeiders vaker ziek zijn dan bedienden. Ze laten per jaar gemiddeld 61 uur ziekte registreren, tegenover 40 uur per jaar voor bedienden.

Oudere medewerkers kosten hun werkgever meer aan gewaarborgd loon dan jongeren. Zo kost een zieke 60-plusser op jaarbasis 910 euro en een werknemer tussen de 55 en de 59 jaar zelfs 936 euro.

Daartegenover staat de lage kost van zieke medewerkers jonger dan 30: voor medewerkers onder de 25 jaar is dat op jaarbasis 623 euro. Voor medewerkers tussen de 25 en de 29 jaar net geen 720 euro.

Ondanks de hogere verzuimkost blijkt het verzuim van oudere werknemers minder storend te zijn. Om te beginnen ligt het aantal uren ziekteverzuim bij ‘jongeren’ tot 34 jaar een stuk hoger dan bij 55-plussers. Het grootst is het verschil tussen de <25-jarigen (50,6 uur/jaar) en de 60-plussers (38,9 uur/jaar).

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen