< Terug naar overzicht

Zeven op de tien managers ontving bonus in 2011

In Belgiƫ ontving 70 procent van de managers op executive niveau een bonus in 2011. De gemiddelde hoogte van de bonussen bedraagt 19,3 procent bovenop het basissalaris.

Dat blijkt uit het salaris- en bonusonderzoek 'Short-term Incentives around the World' van Mercer. Dit onderzoek is gebaseerd op de gegevens over kortetermijnbonussen van hoger en topmanagement, afkomstig van 7,6 miljoen werknemers in 21.000 bedrijven uit 62 landen.

Belgiƫ benadert het Europese gemiddelde. In West-Europa is het percentage van topmanagers dat een bonus ontvangt stabiel gebleven en schommelt al drie jaar rond de 75 procent. Frankrijk scoort met 86 procent het hoogst, Noorwegen het laagst, waar slechtst 48 procent van de managers een bonus kreeg.

De gemiddelde hoogte van de bonussen die vorig jaar in ons land werden uitgekeerd, bedraagt 19,3 procent bovenop het basissalaris, net onder het Europese gemiddelde van 19,6 procent.

Dat is aanzienlijk minder dan in de VS, waar de bonus 38,9 procent van het basissalaris vertegenwoordigt. In Europa focussen bedrijven minder op bonussen dan in de VS, waar zowat 85 procent van de topmanagers een bonus kreeg uitbetaald.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen