< Terug naar overzicht

Zeg niet ‘brugpensioen’ maar ‘werkloosheid met bedrijfstoeslag’

Een grote verrassing in het regeerakkoord. Het brugpensioen wordt niet alleen strenger, het wordt ook afgeschaft. Althans, de benaming ervan. Brugpensioen heet voortaan ‘werkloosheid met bedrijfstoeslag’.

“Om dichter aan te sluiten bij de realiteit”, luidt het. En dat is ook wel zo. Het échte brugpensioen, een vorm van echt en definitief vervroegd pensioen, is sinds het Generatiepact van 2005 geleidelijk aan het verdwijnen.

De nieuwe bruggepensioneerden moeten ‘beschikbaar blijven voor de arbeidsmarkt’. Als hen een ‘passende job’ wordt aangeboden, moeten ze er in principe op ingaan, zoals andere werklozen.

Ze krijgen nog wel de aanvullende uitkering van hun vroegere baas, bovenop hun werkloosheidsuitkering én die behouden ze als ze opnieuw aan de slag gaan.

De naamsverandering van bruggepensioneerde naar 'werkloze met bedrijfstoeslag' moet de mentaliteitswijziging die nodig is, op gang trekken. Maar het gebeurt ook om Europa te misleiden. De EU wil immers dat België het brugpensioen echt afschaft. Als de naam verdwijnt, zal Europa niet meteen merken dat er toch nog restanten van het brugpensioen bewaard blijven.

Bron: De Standaard

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen