< Terug naar overzicht

Y-cultuur veroorzaakt spanningen op de werkvloer

Het is niet zozeer een generatieconflict dat voor spanningen zorgt op de werkvloer, maar de Y-cultuur. Communicatieproblemen zijn niet te wijten aan leeftijdsverschillen op zich, maar aan de intensiteit waarmee de verschillende generaties op eenzelfde aanpassingsprobleem reageren.

Dat blijkt uit onderzoek van communicatiebureau Frajlick bij zo’n duizend werknemers via een online-enquête.

Zowel generatie Y (18- tot 30-jarigen), generatie X (31- tot 45-jarigen), als de babyboomers moeten zich aanpassen aan de Y-cultuur, waar we steeds afhankelijker worden van technologie, waarin er steeds meer geconsumeerd wordt en sociale banden verzwakken.

Volgens de studie zijn er meer gelijkenissen dan verschillen tussen de verschillende generaties. Veel stereotypes sneuvelden. Zo is de babyboomgeneratie flexibeler dan de jongeren wat betreft arbeidsduur en -druk en kan generatie X het best omgaan met nieuwe informatietechnologie.

Vrije tijd is zeer belangrijk voor de Y-generatie, maar jongeren blijken eerder multiswitchers dan multitaskers te zijn: 35 procent had last van stress wanneer verschillende taken gecombineerd moesten worden. Uit de studie blijkt ook dat Y'ers een "goed omkaderde zelfstandigheid” op de werkvloer verkiezen boven volledige vrijheid.

Jong en oud willen dat hun werk naar waarde geschat wordt en houden niet van routine of verouderde software. Teamwork is populair bij alle leeftijdscategorieën net als sociale activiteiten met de collega's.

De studie toont dus aan dat werknemers met dezelfde problemen geconfronteerd worden, maar op een andere manier reageren. “Bedrijven moeten hier bewust op inspelen om zo jonge werknemers te blijven motiveren en continuïteit op de werkvloer te verzekeren”, adviseren de onderzoekers.

Bron: De Morgen

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen