< Terug naar overzicht

Wordt Solvus verkocht?

Nadat de krant De Tijd gisteren had gemeld dat ze ‘uit welingelichte bron’ had vernomen dat de holding Ackermans & van Haaren (AvH) zijn participatie van 40% in de HR-dienstverlener en uitzendgroep Solvus zou verkopen, werd de beursnotering van de groep even geschorst. Ondertussen ontkende AvH het (zoveelste) bericht over een verkoop.

De Solvus-groep boekte vorig jaar een nettoverlies van 61,4 miljoen euro, waardoor hij ook de resultaten van AvH in het rood duwde. Dat zou de reden zijn waarom de holding zijn 40%-participatie zou willen verkopen (60% van de aandelen is op de beurs genoteerd). Maar AvH ontkende onmiddellijk categoriek dat er gesprekken gaande zijn over een verkoop. Ook gedoodverfde kandidaat-overnemers zoals Adecco zegden dat er geen onderhandelingen lopen.


De Standaard signaleerde dan weer dat een verkoop van Solvus vandaag niet interessant en onwaarschijnlijk is. De groep zit immers in een herstructurering (onder meer de Zwitserse en Oostenrijkse activiteiten, evenals dochter Bureau van Dijk, worden verkocht). Een overname zou pas interessant worden nadat dit proces is afgerond.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen