< Terug naar overzicht

Wijs! Aan’t Werk-website bereidt jongeren voor op arbeidsmarkt

Het project ‘Wijs! Aan’t werk’, kortweg WAW, laat leerlingen uit de derde graad van secundaire scholen in Gent kennismaken met de arbeidsmarkt.

Het WAW-project moet jongeren die de school verlaten, voorbereiden op wat hen te wachten staat. De leerlingen krijgen een heleboel quizvragen voorgelegd. Hoe hoog bedraagt een wachtuitkering? Welke organisatie contacteer je best zo snel mogelijk nadat je afgestudeerd bent? Hoe maak je een goede indruk op een sollicitatiegesprek en welke vragen stel je best aan je toekomstige werkgever?

De vragen zijn afhankelijk van de klasgroep. In een bso-klas maken de meesten zich klaar voor de arbeidsmarkt. Ze zitten dan ook vaak met heel andere vragen dan leerlingen in het aso.

Op de site www.wijsaantwerk.be vinden leerkrachten een overzicht van instrumenten en goede praktijkvoorbeelden om meteen aan de slag te gaan. Leerlingen kunnen er ook verschillende tests doen om zo te weten te komen wat ze allemaal moeten doen nadat ze klaar zijn met het secundair.

Vanaf het najaar 2012 biedt WAW op de website ook lesvoorbereidingen aan. Op die manier kunnen ook leerkrachten buiten de stad Gent gebruik maken van de methodiek.

Bron: Klasse

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen