< Terug naar overzicht

Wie is eigenaar van de kennis?

Lou Van Beirendonck (gedelegeerd bestuurder van Quintessence Consulting, tevens faculty en academic director van de master class ‘HR Management’ aan de Antwerp Management School), legde Lynda Gratton onder meer de paradox voor van noodzakelijke samenwerking versus bescherming van de 'intellectuele eigendom'.

Lou Van Beirendonck (gedelegeerd bestuurder van Quintessence Consulting, tevens faculty en academic director van de master class ‘HR Management’ aan de Antwerp Management School):

“Als kennis het product is van nieuwe ideeën bedenken, samen met andere mensen, van ‘co-creation’ of ‘co-construction’, gebaseerd op bestaande expertise, dan dringt zich de vraag op: wie is eigenaar van die expertise en kennis? Kunnen we intellectueel eigendom beschermen? Of moeten we alles delen en gratis beschikbaar maken?”

Lynda Gratton:

“Intellectueel eigendom is een bijzonder belangrijk maar onopgelost vraagstuk. Ik had onlangs een vergadering met een aantal uitgevers. Vandaag vinden al heel wat mensen dat boeken gratis zouden moeten zijn. Maar als je werkt in de uitgeverijsector, hoe kan je dan je producten gratis maken? We moeten alvast rekening houden met het weglaten van tussenpersonen in heel wat grote sectoren.”

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen