< Terug naar overzicht

Wervingsbureaus optimistisch over tweede kwartaal

Federgon Recruitment, Search & Selection publiceerde in samenwerking met Job@ voor het eerst een ‘barometer’ die de perspectieven voor de activiteit van de sector in kaart brengt. De leden van de beroepsvereniging tonen zich optimistisch over het lopende kwartaal. Een meerderheid verwacht een gunstige of zeer gunstige evolutie van het aantal opdrachten.

Een meerderheid van de aan de enquête deelnemende leden van Federgon RSS (53,6%) verwacht een gunstige of zeer gunstige evolutie van het aantal opdrachten dat in de loop van het tweede trimester aan hen zal worden toevertrouwd, terwijl 43,1% op een eerder neutrale evolutie rekent. De helft van de respondenten (50,3%) hoopt op een gunstige of zeer gunstige evolutie van de omzet.


Voorzichtiger zijn de respondenten als het over de rendabiliteit gaat: 69% kiest voor een neutrale opstelling. Toch geeft ruim een derde (30,9%) aan een gunstige of zeer gunstige ontwikkeling te verwachten. Op het vlak van de investeringen verwacht 39,7% van de bedrijven een gunstige of zeer gunstige evolutie.


Opvallend is dat zeer weinig bedrijven zich negatief (zeer lage scores voor ongunstig en zeer ongunstig) uitspreken over de nabije toekomst, zowel voor de evolutie van het aantal opdrachten, de omzet, de rentabiliteit als de (eigen) investeringen. Er is dus een vrij grote eensgezindheid bij de bedrijven over de verwachte ontwikkelingen.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen