< Terug naar overzicht

Werkzoekende loopt verloren in vacaturebos

Mensen die werk zoeken, raken verstrikt in de mogelijkheden om vacatures te vinden. Ze gebruiken minder vacaturebronnen, terwijl op steeds meer plekken vacatures te vinden zijn. Het scala aan vacaturebronnen is de laatste jaren fors gegroeid.

Het aantal vacaturebronnen dat mensen gebruiken bij een zoektocht naar een nieuwe baan, blijft dalen. In 2010 werden gemiddeld 3,7 vacaturebronnen geraadpleegd voor de oriƫntatie op werk, terwijl in 2007 nog gemiddeld 5,4 bronnen werden gebruikt. Dat blijkt uit Nederlands onderzoek bij 15.158 mensen.

Van de 22 vacaturebronnen die men mogelijk kan gebruiken bij de oriƫntatie op ander werk, gebruikte de Nederlandse werknemer er in 2010 gemiddeld slechts 3,7. In 2009 lag dit nog op gemiddeld 4,4. Dat is een daling van 16 procent ten opzichte van 2009.

Traditionele zoekkanalen zoals teletekst, bedrijfspresentaties of opendagen verliezen hun rol, terwijl nieuwe kanalen zoals sociale media en zoekmachines zoals Google sterk aan belang winnen.

Alle vacaturebronnen, ook de nieuwere, worden minder gebruikt. Werkgevers moeten daarom doelgroepgerichter werven en meer vacaturebronnen gebruiken om hetzelfde aantal werkzoekenden te vinden, zo adviseren de onderzoekers.

Bron: Personeelsnet

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen