< Terug naar overzicht

Werkwijzer vzw kaapt 9de Plus Prijs weg

De Plus Prijs is uitgegroeid tot de grootste en meest prestigieuze prijs voor méér dan tewerkstelling in Vlaanderen. Het initiatief richtte zich dit jaar naar initiatieven die jeugdwerkloosheid bestrijden. Winnaar Werkwijzer vzw maakte zich verdienstelijk op het vlak van kwalitatieve tewerkstelling van personen met een minder gemakkelijke toegang tot de arbeidsmarkt.

De Plus Prijs, een initiatief van Plus Uitzendkrachten, beloont en bekroont initiatieven die actief werken aan de verbetering van de werkomstandigheden en het creëren van duurzame tewerkstelling voor kansengroepen. De editie 2007 richtte zich naar initiatieven die jeugdwerkloosheid bestrijden. Elke werkgever, zowel uit de profit als de non profit, kon zich inschrijven.

De winnaar werd gekozen door een onafhankelijke jury, samengesteld uit vooraanstaande specialisten uit verscheidene organisaties en diverse sectoren. Bij het toekennen van de prijs hield de jury rekening met het innovatieve karakter, de samenwerking met externe partners, de moeilijkheidsgraad van de doelgroep, meetbare resultaten, de continuïteit en de economische leefbaarheid van het initiatief.

Winnaar Werkwijzer vzw uit Eeklo, vroeger Doppersatelier, startte in 1982 met werkzoekende vrijwilligers en de steun van het stadsbestuur van Eeklo. Dit gebeurde in het kader van de opbouwwerking. Intussen is vzw Werkwijzer sinds 1988 uitgegroeid tot een zelfstandige vzw die optreedt als adviesorgaan voor de stad Eeklo op het gebied van werkloosheid en werkgelegenheid. De jury riep Werkwijzer uit tot winnaar omdat de organisatie getuigt van een sterke ondernemingszin, de vzw een moeilijke doelgroep sensibiliseert via een zeer doelgerichte en aantrekkelijke communicatie en diverse activiteiten ontwikkelt voor verschillende groepen. Andere pluspunten van Werkwijzer zijn de uitbouw van een uitgebreid en degelijk lokaal partnerschap en de regiodekking. Ten slotte loofde de jury Werkwijzer om zijn resultaatgerichtheid.

Ook twee andere laureaten vallen in de prijzen: de vzw JA.AP (Jongeren Actie Antwerpen Proper) uit Berchem (een jongerenploeg die aanvullend op de dienstverlening van de stadsdiensten moet zorgen voor een betere leefbaarheid in de Antwerpse buurten door het verwijderen van zwerfvuil) en de vzw TIVO (Tewerkstellingsinitiatieven van het Vrije Onderwijs, een vzw die voorziet in opleiding en tewerkstelling van volwassenen en jongvolwassenen).

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen