< Terug naar overzicht

Werkplek niet aangepast aan behoeften oudere werknemers

Een meerderheid van de Europese werknemers vindt dat de omstandigheden op de werkplek hen niet in staat stellen om te blijven werken tot hun pensioenleeftijd. Meer dan de helft zegt dat hun werkplek niet aangepast is aan de behoeften van oudere werknemers.

Uit onderzoek in opdracht van het Europees Agentschap voor veiligheid en gezondheid op het werk (EU-OSHA) blijkt dat 87 procent van de Europeanen een veilige en gezonde werkplek een belangrijke factor vinden om mensen langer aan het werk te houden. 56 procent vindt dit zeer belangrijk.

Meer dan de helft zegt dat hun werkplek niet aangepast is aan de behoeften van oudere werknemers. Vandaag werkt minder dan de helft van alle 55- tot 64-jarigen in de Europese Unie. De meeste oudere werknemers verlaten de arbeidsmarkt voor hun pensioengerechtigde leeftijd en dit meestal omdat ze kampen met werkgerelateerde gezondheidsproblemen.

2012 is het Europees Jaar van actief ouder worden en solidariteit tussen de generaties. Het Europees Agentschap voor veiligheid en gezondheid op het werk (EU-OSHA) neemt er actief aan deel door informatie ter beschikking te stellen over het langer aan het werk houden van werknemers.

In een nieuwe webrubriek verstrekt EU-OSHA praktische voorbeelden van maatregelen om de arbeidsvoorwaarden voor oudere werknemers te verbeteren en hen helpen langer arbeidsgeschikt te blijven.

“Een goed arbeidsleven is een belangrijk onderdeel van het actief ouder worden. De jonge werknemers van nu zijn de oudere werknemers van morgen. Een goede veiligheid en gezondheid op het werk is van cruciaal belang voor een beter en langer arbeidsleven”, zegt Christa Sedlatschek, directeur van het Agentschap.

Meer informatie: [LINK_EXTERN=http://osha.europa.eu/nl/priority_groups/ageingworkers/]http://osha.europa.eu/nl/priority_groups/ageingworkers/[/LINK_EXTERN
]

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen