< Terug naar overzicht

Werkplek kost gemiddeld 11.808 euro

Voor het eerst in vijf jaar zijn de ICT-kosten per werkplek gestegen. Daardoor neemt de kostprijs per werkplek licht toe.

Dat blijkt uit de jaarlijkse ‘Occupancy Cost Index’ (OCI) van vastgoedconsultant AOS Studley. De OCI berekent de mediane kostprijs voor het gebruik van een werkplek in een bedrijfsgebouw. Die bedraagt dit jaar 11.808 euro per werkplek, een lichte stijging tegenover vorig jaar, die vooral te wijten is aan de groei in de ICT-kosten per werkplek.

De ICT-kosten bedragen nu 4123 euro per werkplek, 1,5 procent meer dan vorig jaar. Daarmee is ICT goed voor 35 procent van de totale kostprijs van een werkplek. Voor het eerst sinds 2006 gaat dat cijfer de hoogte in. Dat heeft vooral te maken met door de crisis uitgestelde investeringen in hardware die het voorbije jaar uiteindelijk toch dringend moesten gebeuren.

De kosten voor diensten zoals schoonmaak, catering, beveiliging en facility management zijn gedaald met respectievelijk 0,86 procent en 2,67 procent. Deze daling is vooral te danken aan besparingsmaatregelen uit 2008-2009 die pas later geïmplementeerd konden worden.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen