< Terug naar overzicht

"Werknemers zijn als verkeersovertreders"

Net als in het verkeer, zullen mensen op de werkvloer altijd inschatten wanneer zij zich aan de regels moeten houden en wanneer zij ermee wegkomen als zij die aan hun laars lappen. Leidinggevenden moeten daarom bedenken wat zij zelf doen om ongeschreven regels in stand te houden.

Dat schrijft Josh Davis, professor Neuroleiderschap en Psychologie, in zijn blog op de site van de Harvard Business Review. Het is volgens Davis voor hersenen veel minder vermoeiend om in te schatten waarmee je weg kunt komen, dan om altijd rationeel te redeneren en zich strak aan de regels te houden.

Leidinggevenden moeten daar rekening mee houden. Wie zegt dat een vergadering om negen uur begint, maar het vervolgens toestaat dat sommige mensen om kwart over negen binnenkomen, kan erop rekenen dat alle deelnemers binnen de kortste keren te laat komen.

Hetzelfde geldt voor teamleiders die aandringen op creativiteit en innovatie en zich afvragen waarom de medewerkers toch altijd met veilige en middelmatige ideeën komen. Als in de praktijk vooral oplossingen worden geprezen die direct ingezet kunnen worden, zullen werknemers zich niet inspannen om met spannende vernieuwingen te komen waar nog lange tijd aan gewerkt moet worden.

Leidinggevenden kunnen er niet om heen dat op elke werkvloer ongeschreven regels gelden, stelt Davis, maar ze kunnen ze wel bijsturen door consequent te reageren en een einde te maken aan ‘toevalligheden’ die in de weg staan van het doel dat zij willen bereiken.

Bron: PW Intermediair

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen