< Terug naar overzicht

Werknemers zeer kritisch voor hun baas

Weinig werknemers vinden dat hun baas respect verdient. Meer zelfs, 70 procent vindt dat hij zijn werk beter doet dan zijn werkgever. Al oordelen Aziatische werknemers veel milder over hun leidinggevende.

Dat blijkt uit internationaal onderzoek onder 9000 respondenten uit 52 landen. Minder dan één op de vijf (18 procent) vindt dat zijn werkgever competenter is dan hijzelf. Vooral de Britten tonen zich kritisch over hun managers: 41 procent vindt zijn baas volslagen waardeloos. Slechts één op de tien Britten vindt zijn baas briljant.

Britse werknemers voelen zich vooral ondergewaardeerd door hun baas. Ze hebben niet de indruk dat hun werkgever bekommerd is om hun welzijn en slecht communiceert. Toch zet hen dit niet aan om een andere job te zoeken. Ze gaan er immers van uit dat het gras elders niet groener is.

Aziatische werknemers hebben meer respect voor hun werkgevers. Zo vindt een derde van de Chinezen zijn baas fantastisch. Slechts 15 procent plaatst vraagtekens bij zijn competentie. Indische werknemers staan op de tweede plaats in de ‘ik hou van mijn baas’- ranglijst.

Bron: PW Intermediair/ The Daily Mail

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen