< Terug naar overzicht

Werknemers willen persoonlijk opleidingsplan

Werknemers vinden opleiding zeer belangrijk en zijn dan ook tevreden waarin werkgevers daarin investeren. Ze zouden wel het liefst zelf een opleidingsbudget en een persoonlijk opleidingsplan krijgen.

Dat blijkt uit Nederlands onderzoek bij meer dan 1600 werknemers. De mogelijkheid om opleidingen te volgen, is voor 73 procent van de respondenten zeer belangrijk.

Bijna alle respondenten vinden de mogelijkheid om opleidingen te volgen 'belangrijk' tot 'zeer belangrijk'. Slechts 0,5 procent vindt dit 'helemaal niet belangrijk'.

Ongeveer twee derde is tevreden over de investeringen die de werkgever doet in opleiden en ontwikkelen. 29 procent van de respondenten is ontevreden over het investeringsbeleid ter zake van de werkgever.

Voor drie op de tien werknemers is een persoonlijk opleidingsplan opgesteld. Het persoonsgebonden opleidingsbudget is bij werkgevers nog minder populair. 23 procent van de werknemers kan hier gebruik van maken.

De helft van de werknemers volgt jaarlijks één of meerdere opleidingen. Van de werknemers met een persoonlijk opleidingsplan volgt 71 procent minimaal jaarlijks een opleiding.

Toch zijn er nog verbeterpunten. Werknemers vinden dat werkgevers meer aandacht moeten hebben voor een duidelijker beleid, betere informatievoorzieningen over opleidingsmogelijkheden, het invoeren van persoonsgebonden opleidingsbudgetten en persoonlijke opleidingsplannen.

Bron: HR Praktijk

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen