< Terug naar overzicht

Werknemers vinden zichzelf niet productief genoeg

U gelooft het nooit, maar werknemers vinden dat ze een derde van hun werkweek niet productief genoeg zijn. Ze wijten dat aan een gebrek aan duidelijke doelstellingen en prioriteiten, te weinig communicatie tussen teamleden en inefficiënte vergaderingen. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van Microsoft, bij 38.000 respondenten uit 200 landen. De Belgen willen vooral orde in de administratie.

De resultaten komen uit de 'Personal Productivity Challenge', een online-onderzoek waarin werknemers antwoordden op 18 stellingen over hun werk, productiviteit en time management. Volgens deze enquête is het met de arbeidsproductiviteit erg gesteld. Op een gemiddelde werkweek van 45 uur werken de respondenten naar eigen zeggen 17 uur onvoldoende efficiënt. Zeven op tien respondenten storen zich aan inefficiënte vergaderingen. De werknemers missen klare doelstellingen en directe communicatie. Het hoge aantal e-mails dat ze dagelijks ontvangen (gemiddeld 42) verstoort hun concentratie. Meer dan de helft van de respondenten ziet een rechtstreeks verband tussen de mogelijkheden van hun software en hun productiviteit. Nog eens 60% zegt dat de balans werk-privé uit evenwicht is. Dat kan hen afleiden van het werk.


Bij de Belgen (419 respondenten) zorgt de zoektocht naar het juiste document of de juiste informatie voor het grootste tijd- en productiviteitsverlies. Nutteloze vergaderingen en onvoorziene opdrachten veroorzaken ook vertraging. Op 45 werkuren zeggen de Belgen 14 uur inefficiënt te werken.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen