< Terug naar overzicht

Werknemers verkiezen mannelijke managers

Als werknemers kunnen kiezen tussen een mannelijke of vrouwelijke manager, geeft bijna 43 procent aan dat de voorkeur uitgaat naar een mannelijke manager.

Managers die denken dat ze goed functioneren, hebben het vaak mis. Slecht 19 procent van de werknemers geeft aan tevreden te zijn over zijn of haar manager. Dit blijkt uit onderzoek van NationaleVacaturebank.nl onder ruim 1000 respondenten.

Eén van de redenen van de ontevredenheid over de manager komt door gebrek aan begeleiding. 41 procent geeft aan dit te weinig te krijgen. Opvallend is dat 22 procent vindt dat de manager zich te veel met hem of haar bemoeit.

Minder emotioneel betrokken


Zowel mannelijke en vrouwelijke werknemers hebben een voorkeur voor de mannelijke manager, omdat hij minder emotioneel betrokken is en omdat hij beter knopen kan doorhakken. Ook vinden zij het prettig dat hij zich minder aantrekt van de mening van anderen, meer risico’s durft te nemen en zich minder met de werknemer bemoeit dan een vrouw.

15 procent van de werknemers kiest voor een vrouwelijke manager. Omdat zij begripvoller is, beter luistert en meer betrokkenheid toont dan een man. Daarnaast is men van mening dat ze beter is in het aansturen van mensen en vindt men het prettig dat ze meer emoties toont dan een mannelijke manager.

Bron: HR Praktijk

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen