< Terug naar overzicht

Werknemers steeds vaker met gevoelige informatie aan de haal

Onzekerheid over de job, ontslagen en magerder bonussen scheppen een klimaat waardoor werknemers er geen graten meer in zien om gevoelige informatie te stelen van hun werkgever. Ze geraken dan ook makkelijk in die strategische databestanden.

Ontevreden werknemers graaien wel eens in de klantenbestanden van hun werkgever om wat info te vergaren om zelf een (concurrerend) bedrijf op te starten. Althans, dat beweert het Britse advocatenkantoor EMW in het vaktijdschrift People Management. De feiten liegen er niet om: het aantal rechtszaken over diefstal van strategische informatie is haast verviervoudigd.

In People Management zegt Mark Finn van EMW dat het werknemers ook niet moeilijk gemaakt wordt om aan gevoelige informatie te geraken. Voor werknemers die hun inkomen drastisch hebben zien dalen, is de verleiding dan ook groot om een en ander mee te pikken.

Werkgevers moeten trouwens ook zelf duidelijk maken welke informatie vertrouwelijk is en welke zaken absoluut niet buiten het bedrijf mogen.

Bron: Intermediair PW, People Management

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen