< Terug naar overzicht

Werknemers ontevreden over leiderschapskwaliteiten baas

Belgische werknemers beoordelen in 2011 hun leidinggevende negatiever dan vorig jaar. De meeste werknemers willen meer duidelijkheid over inspanningsbeloningen en rapporteren een gebrek aan een voldoende gecommuniceerde toekomstvisie.

Dat blijkt uit onderzoek van HR-dienstverlener Securex bij meer dan 1000 werknemers. In 2010 was 31 procent ontevreden over zijn leidinggevende. Een jaar later zegt meer dan één werknemer op drie (36 procent) ontevreden te zijn. Een derde hiervan (12 procent van het totaal) zegt zelfs ‘zeer’ ontevreden te zijn over de leiderschapskwaliteiten van zijn leidinggevende.

In vergelijking met 2010, vinden Belgische werknemers in 2011 hun leidinggevende vooral minder overtuigend, minder inspirerend en minder sturend. Leidinggevenden worden niet alleen als minder enthousiast gezien, maar komen in de ogen van de werknemers ook niet aan hun voorbeeldfunctie tegemoet.

Meer transparantie en waardering


67 procent van de Belgische werknemers wil meer transparantie over beloningen voor het leveren van inspanningen. Vorig jaar was dit ‘slechts’ 58 procent.

Bijna 40 procent geeft aan dat zijn baas niet duidelijk bespreekt welke verantwoordelijkheden tot hun job behoren en welke niet. Eenzelfde percentage klaagt over het gebrek aan waardering van zijn baas.

Werknemers in grote kmo’s (200 tot 250 werknemers) zijn het minst positief over hun leidinggevende (en dit op alle leiderschapsgedragingen). Het feit dat dergelijke bedrijven noch tot kleine kmo’s, noch tot grote bedrijven behoren, speelt zeker een rol bij de verklaring van de ontevredenheid.

Bron: Securex

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen