< Terug naar overzicht

Werknemers niet tevreden over klimaatregeling en toilet op het werk

Meer dan de helft van de werknemers vindt dat de klimaatregeling op het werk beter moet. Ook over de sanitaire voorzieningen heerst grote ontevredenheid.

54 procent van de werknemers is ontevreden over het klimaat op kantoor. Dat blijkt uit onderzoek van Integron naar de facilitaire dienstverlening binnen bedrijven en organisaties in Nederland.

Belangrijkst bij het welzijn op kantoor is alles wat rond het bureau gebeurt. Aan de redactie van P&O Actueel verduidelijkte Integron-directeur Stephan van Gelder: “Je hebt het dan over de stoel, de tafel, de computer en het klimaat. Een stoel is nog wel makkelijk in hoogte aan te passen, maar bij het klimaat is dat vaak een stuk lastiger.”

Een wisselende, te hoge of te lage temperatuur komt het meest voor in de klachten. Dat is des te meer frustrerend, omdat de werknemers er ook geen vat op hebben. De klimaatbeheersing wordt meestal geregeld voor het hele gebouw, waarbij geen rekening gehouden wordt met grote verschillen. In het ene kantoor zitten meer mensen dan in het andere. Een deel van het gebouw kan in de zon- of schaduwzijde liggen.

Opmerkelijk: zelf greep hebben op de invloed is ook belangrijk. Bij testen met pseudothermostaten steeg de tevredenheid. Ook al waren de knopjes nep.

Het toilet moet ook beter. 48 procent vindt dat het al zeker schoner moet. Dat betekent wel een stevige verbetering tegenover een vorig onderzoek een paar jaar geleden. Toen klaagde 70 procent dat het toilet niet proper genoeg was.

Doe de facilitaire dienstverleners hun werk dan niet goed? Van Gelder oppert dat kostenbesparingen een grote oorzaak kunnen zijn van de ontevredenheid. Daarbij worden immers vaak schoonmaakdiensten geviseerd.

P&O Actueel

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen