< Terug naar overzicht

Werknemers kunnen opleidingscheques kopen

Het Vlaams werkgelegenheidsakkoord dat gisteren door werkgevers en vakbonden werd gesloten, bevat een opvallende nieuwigheid. Voortaan kunnen ook werknemers opleidingscheques kopen.

Elk jaar kan gelijk welke werknemer opleidings- of begeleidingscheques kopen ter waarde van maximaal 250 euro. De overheid neemt de helft van de kosten voor haar rekening. De werknemer mag zelf een keuze maken uit een lijst van erkende of gesubsidieerde vormingsinstellingen. Ook de sectorale vormingsfondsen die paritair beheerd worden, komen in aanmerking.
Voorts worden in het werkgelegenheidsakkoord bestaande regelingen overgenomen en/of verbeterd. Zo wordt het toepassingsgebied van de opleidingscheques voor ondernemingen uitgebreid tot de volledige privé-sector en blijven de aanmoedigingspremies bestaan.
Ten slotte bevat het akkoord enkele maatregelen die de tewerkstelling van zogenaamde kansengroepen moeten bevorderen. Afspraken werden gemaakt om de arbeidsparticipatie van allochtonen te verbeteren (door alternerend leren en extra taalcursussen via de VDAB). Alle "arbeidsgehandicapten" ontvangen een inschakelingspremie.
Het akkoord moet nog bekrachtigd worden door de Vlaamse regering, maar de minister-president gaf al te kennen dat dit geen probleem zal vormen.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen