< Terug naar overzicht

Werknemers krijgen zelden opleidingskansen

In een recente online-enquête spreken werknemers zich negatief uit over de opleidingskansen die ze krijgen. Volgens 70% van de respondenten biedt hun werkgever nooit of slechts zelden de kans aan om opleiding te volgen.

Aan de peiling van carrièresite Stepstone namen 12.890 bezoekers van de site uit Duitsland, Denemarken, Noorwegen, Zweden, Italië, België, Nederland en Frankrijk deel. Zij gaven een antwoord op de vraag of ze bij hen op het bedrijf de mogelijkheid krijgen om regelmatig trainingen te volgen. Minder dan een derde (30%) zegt vaak opleidingen te kunnen volgen om bij te leren, maar een duidelijke meerderheid van 70% klaagt over het gebrek aan opleidingskansen. Van deze laatste groep zegt 42% nooit opleiding te genieten, 28% krijgt slechts zelden de kans bij te scholen.
Blijkbaar hechten niet alle bedrijven evenveel belang aan de persoonlijke ontwikkeling van hun medewerkers. Toch staan de Belgische ondernemingen nog iets meer open voor trainingen dan hun Europese collega’s. Enkel in Duitsland ligt het aantal werknemers dat naar eigen zeggen regelmatig opleidingen volgt, hoger (33% tegenover 30% in België). Het Europese gemiddelde is slechts 27%.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen