< Terug naar overzicht

Werknemers kijken naar collega’s voor hun ontwikkeling

Bijna een derde van de HR-professionals geeft toe dat ze er niet in slagen medewerkers de competenties te laten verwerven die nodig zijn om hun job ook in de toekomst goed te kunnen uitoefenen. Dit leidt tot onzekerheid bij medewerkers. Ze laten HR dan ook links liggen en kijken naar collega’s om zich verder te ontwikkelen.

Dat blijkt uit een wereldwijde studie bij 770 HR-managers door Lumesse, een consultant in talentmanagement. Meer dan driekwart van de ondervraagden zeggen dat werknemers meer en sneller nieuwe competenties moeten ontwikkelen om succesvol te zijn in hun job dan pakweg vijf jaar geleden.

Toch moet bijna de helft toegeven dat ze er niet in slagen medewerkers de juiste opleiding en ontwikkeling te geven. 90 procent geeft dan ook toe dat medewerkers weinig hulp verwachten van HR om hun vaardigheden en competenties verder te ontwikkelen.

40 procent van de ondervraagden zegt dat medewerkers niet rekenen op HR wanneer ze snel nieuwe vaardigheden of kennis moeten ontwikkelen. De meerderheid van de medewerkers zien hun collega’s als een veel belangrijk bron van kennisontwikkeling.

Bron: People Management

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen