< Terug naar overzicht

Werknemers in kmo’s gezonder dan in grote bedrijven

Werknemers in kmo’s zijn minder vaak ziek dan hun collega’s in grote bedrijven of in overheidsdienst. Dat blijkt uit een onderzoek van de Unie van Zelfstandige Ondernemers (Unizo) bij een representatief staal van Vlaamse kmo’s.

Uit eerdere studies bleek dat een werknemer in België gemiddeld twaalf dagen per jaar afwezig is door ziekte. Volgens 65,8% van de 700 door Unizo ondervraagde kmo’s zijn hun medewerkers gemiddeld minder dagen ziek per jaar dan het dat nationaal gemiddelde. Amper 4% zegt boven dat gemiddelde te scoren. Gevraagd welke maatregelen de kmo-werkgevers nemen in geval van afwezigheid van hun werknemers door ziekte, zegt 43,8% het werk te verdelen onder de overblijvende werknemers, 39% procent lost het op door zelf harder te werken en 8% schakelt uitzendkrachten in.

De ondernemers zelf blijken over het algemeen zeer gezond. Gevraagd of ze het voorbije jaar zelf ziek zijn geweest, antwoordt 73,6% ontkennend. Als ondernemers dan toch zelf met ziekte te maken krijgen, laten ze niet noodzakelijk hun werk in de steek. Integendeel. Liefst 69,4% zegt in geval ze zelf ziek worden gewoon door te werken. Slechts 30,6% deed dat niet en kroop noodgedwongen in bed.

In een reactie noemt Unizo de ‘gezonde’ cijfers van zowel de kmo-werknemers als van de kmo-werkgevers andermaal “het bewijs van het meestal zeer gezonde arbeidsklimaat in de kleine en middelgrote ondernemingen”. Volgens de ondernemersorganisatie steken deze resultaten schril af “tegen de kommer en kwel verhalen van de vakbonden over werken in een KMO als vermeend argument voor meer vakbondsstructuren in de KMO”. De cijfers over de gezondheid van zelfstandige ondernemers zijn voor Unizo bovendien aanleiding om nog eens de noodzaak te benadrukken van “menswaardige” uitkeringen voor zelfstandigen in geval van ziekte of invaliditeit. “Zelfstandigen blijken weliswaar minder vaak ziek dan werknemers maar als het met de gezondheid ernstig misloopt, is dat niet enkel een drama voor de betrokkene en de familie, maar kan het voortbestaan van de zaak ook in het gedrang komen gezien de centrale rol van de ondernemer in de meeste kmo’s”, benadrukt Unizo. In ernstige gevallen van ziekte van de ondernemer is de organisatie daarom onder meer voorstander van het tegen betaalbare voorwaarden inschakelen van een interim manager.

Dat 70% van door de ziekte getroffen ondernemers toch doorwerkt, lijkt ons in ieder geval geen bewijs van een gezond arbeidsklimaat. Dergelijk roze ziekteverzuim houdt immers ook het risico in op het besmetten van het hele personeelsbestand. Indien dit te wijten is aan de motivatie van de ondernemers siert het hen, indien het eerder te wijten is aan hun centrale rol of een gebrek aan opvangmogelijkheden of uitkeringen, kampt de sector met een probleem.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen