< Terug naar overzicht

Werknemers hebben meer vertrouwen in manager dan in ceo

Ceo’s hoeven van hun ondergeschikten weinig bewondering en respect te verwachten. Managers daarentegen genieten meer aanzien.

Uit een enquête van werving- en selectiebureau Robert Half International en carrièresite CareerBuilder.com wordt afgeleid dat managers meer prestige genieten dan directieleden. Bovendien suggereert de studie dat werknemers meer vertrouwen hebben in hun managers dan in hun directie. Hoewel bijna de helft van de respondenten (48%) tevreden is over de directie, is dat nog altijd 8% minder dan het aantal dat tevreden zegt te zijn over de direct leidinggevende. Zes van de tien vinden hun directe chef betrouwbaar, maar de directie geniet minder vertrouwen: slechts vier van de tien respondenten vinden de directie betrouwbaar.
Slechts iets meer dan een derde van de bevraagde werknemers (36%) vindt dat de directie het goede voorbeeld geeft. Directieleden oefenen ook geen motiverende invloed uit op het personeel waaraan ze leiding geven: amper 34% meent dat directieleden het personeel effectief weten te motiveren. Volgens de onderzoekers moeten verklarende factoren gezocht worden in de afstand tussen directie en personeel. Hoe hoger iemand op de carrièreladder opklimt, hoe groter de afstand wordt met de posities onderaan en hoe moeilijker het wordt om te communiceren met het personeel. Lijnmanagers hebben ten opzichte van directieleden het voordeel dat ze dagelijks en heel direct te maken hebben met hun ondergeschikten, terwijl gedelegeerd bestuurders vaak af moeten gaan op formele communicatiekanalen, die veel minder effectief zijn.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen