< Terug naar overzicht

Werknemers gaan niet weg als evenwicht werk-privé goed zit

Een goede balans tussen werk en privé is het belangrijkste retentiemiddel. Dat blijkt uit een internationaal onderzoek. Werkgevers hebben echter geen idee waarom een medewerker andere oorden opzoekt.

U wilt prima, gemotiveerde medewerkers aantrekken en/of behouden? Dan moet u allereerst werk maken van de volgende maatregelen:Een goed evenwicht tussen werk en privéleven mogelijk maken.

86% van de werknemers die hierover tevreden zijn, wil bij zijn werkgever blijven. Voor 90% is dat ook een goede reden om de werkgever aan te bevelen bij vrienden. Van wie ontevreden is over het evenwicht tussen werk en privé, wil 64% de werkgever verlaten.

Duidelijk communiceren over verwachtingen en beloftes over beloning respecteren.

Meer dan twee derde van de werknemers die menen dat hun werkgever aan deze voorwaarden voldoet, zegt zich met het bedrijf te vereenzelvigen en gemotiveerd te zijn. Stelt een werkgever zich niet zo op, dan blijkt slechts een kwart van de medewerkers zich verbonden en gemotiveerd te voelen.


Dat advies komt naar voren in een internationaal onderzoek van dienstverlener Watson Wyatt en Worldatwork. Daaruit blijkt ook dat twee op de drie bedrijven het moeilijk hebben om toptalent aan te trekken. Zeven op de tien bedrijven staan voor hetzelfde probleem om kenniswerkers te rekruteren. Toch vinden weinig bedrijven het belangrijk om te weten waarom werknemers het bedrijf verlaten.

Werkgevers zijn niet eens op de hoogte van de wensen van werknemers. Inspanningen om medewerkers te behouden slaan dan ook vaak de bal mis. Werknemers geven bijvoorbeeld stress op als de voornaamste reden voor een vertrek. Maar werkgevers klasseren stress niet eens in een top vijf van aandachtsgebieden.

Het grootste verloop vinden we in de Verenigde Staten, waar bedrijven een gemiddelde personeelsverloop van 11% kennen.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen