< Terug naar overzicht

Werknemers die flexibel werken, leven gezonder

Werknemers die flexibel werken, leven doorgaans gezonder. Ze hebben bijgevolg ook meer energie, slapen beter en hebben minder last van stress.

Dat blijkt uit onderzoek van de University of Minnesota. De Amerikaanse wetenschappers onderzochten ruim 600 medewerkers van een kantoor, zowel voor als na het invoeren van ‘flexwerk’. De werknemers konden voortaan werken waar en wanneer ze dat wilden, zonder daarvoor toestemming te moeten vragen aan hun leidinggevenden.

Na het invoeren van het flexibel werken, sliepen de werknemers ’s nachts gemiddeld 52 minuten langer. Ze voelden zich minder verplicht om naar kantoor te komen wanneer ze ziek waren en gingen sneller naar de dokter. Bovendien hadden ze het gevoel meer controle over hun agenda te hebben.

Volgens de onderzoekers moedigt flexibiliteit werknemers aan om beter voor zichzelf te zorgen. “Het zijn de resultaten die tellen, niet de tijd die je op kantoor doorbrengt. Ons onderzoek toont aan dat dit een werksfeer creëert die gezond gedrag en welzijn bevordert.”

Bron: De Standaard

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen