< Terug naar overzicht

Werknemers denken dat winstdeling hun productiviteit verhoogt

Steeds meer Nederlandse werknemers gaan ervan uit dat winstdeling de productiviteit zou verhogen.

Nagenoeg één op de twee Nederlandse werknemers denkt productiever te zijn, mocht hij/zij kunnen delen in de winst of aandelen hebben in het bedrijf waar hij/zij werkt.

Dat wijst een onderzoek uit van HR-dienstverlener Kelly Services. De enquête leert ook dat bijna een kwart van de werknemers nu al een salaris heeft waarvan een deel afhankelijk is van prestatiedoelstellingen.

Het loon van de werknemers van generatie Y (18-29 jaar) is iets vaker gekoppeld aan hun prestaties dan dat van hun collega’s van generatie X (30-47 jaar) en de babyboomgeneratie (48-65 jaar).

Bijna een kwart van degenen die geen prestatieafhankelijk salaris hebben, denkt dat ze productiever zouden zijn, mocht hun inkomen gekoppeld zou zijn aan het behalen van doelstellingen. Ook hierin toonde de jonge generatie Y zich het meest overtuigd.

Ruim de helft van de werknemers vindt dat de werkgevers een gezondere levensstijl moeten stimuleren. Ze vinden gezondheidscampagnes of incentives in die richting zeker niet betuttelend. Ook een ziektekostenverzekering wordt trouwens zeer geapprecieerd, net als sportabonnementen/-mogelijkheden of kortingen daarop, een rookvrije omgeving en een corporate bewegingsprogramma.

Bron: OR Informatie

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen