< Terug naar overzicht

Werknemers almaar brutaler

Onbeschoftheid regeert op de werkvloer. Werknemers worden steeds onbeleefder. 80 procent van de werknemers is getuige van onbeschaafd gedrag op de werkvloer. En zoals vaker krijgt de economie de schuld.

Dat blijkt uit onderzoek van Amerikaanse en Canadese psychologen. Goede omgangsvormen gaan teloor, aldus onderzoek van de Indiana Wesleyan University-Marion. Het blijkt almaar moeilijker te worden om te weten of iemand doelbewust onbeschoft is dan wel dat hij een keer uit zijn slof schiet.

Ook onderzoekers aan de universiteit van Toronto merken dat beleefdheid op de werkvloer onder druk komt te staan. Zij verwijzen naar de vele herstructureringen. Doordat bedrijven afdelingen sluiten, moeten werknemers met minder mensen hetzelfde werk doen.

“Er is een hogere werkdruk, mensen werken langere uren. Veel mensen werken veel harder. Ze hebben veranderende functiebeschrijvingen en minder duidelijkheid over hun rol. Dus een groeiende groep mensen ervaart zijn werk steeds meer als een schadelijk fenomeen”, aldus de onderzoekers.

Bron: PW Intermediair

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen