< Terug naar overzicht

Werknemer wil werkzekerheid

Een job voor het leven was passé? De werknemers zelf denken daar anders over. Nog wat geholpen door de crisis, vinden ze jobzekerheid of op zijn minst werkzekerheid bijzonder belangrijk.

Welgeteld 35 procent van de werknemers wil zijn hele carrière bij dezelfde organisatie werken. Dat blijkt uit de kersverse Global Workforce Study van Towers Watson, waarover Personnel Today en Intermediair PW berichtten.

Zo’n 37 procent van de werknemers ziet twee tot drie werkgevers wel zitten. Nog eens 27 procent wil vaker van baan veranderen: steeds “wanneer zich een mooie kans voordoet”. Tijdens de Britse studie bleek amper 12 procent van de respondenten actief op zoek naar een andere baan.

Meer dan 20.000 werknemers in 22 landen werden ondervraagd. 81 procent van de respondenten zegt baanzekerheid het belangrijkst te vinden. Maar slechts 43 procent denk dat zijn huidige werkgever die garantie kan geven.

Werknemers willen wel degelijk loyaal zijn, maar de werkgever moet dat ook tonen. Dat vertrouwen zit echter niet bijster goed: 30 procent van de respondenten vindt dat de werkgever de werknemers oneerlijk behandeld en 61 procent vertrouwt de top van het bedrijf niet.

Bron: Intermediair PW, Personnel Today

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen