< Terug naar overzicht

Werknemer kiest job op basis van evenwicht werk en privé

Een goed evenwicht tussen werk en privé is voor veel werknemers het belangrijkste motief om voor een job of werkgever te kiezen. Dat wijst nieuw onderzoek van de Nyenrode Business Universiteit uit.

Het onderzoek van de Nyenrode Business Universiteit peilde naar zes redenen waarom mensen voor een bepaalde baan of werkgever kiezen. Een goede balans tussen werk en privé prijkt helemaal bovenaan op het verlanglijstje. Werknemers willen veel vrijheid om hun tijd zelf in te delen.

Ook uitdagingen en de verdere eigen ontwikkeling zijn belangrijk bij de keuze voor een baan. Macht en status daarentegen spelen veel minder een rol.

De drijfveren lopen wel sterk uiteen, afhankelijk van het opleidingsniveau. Hoger opgeleiden beweren een ‘maatschappelijke bijdrage’ te willen leveren. Anderen kiezen veeleer voor ‘veiligheid en zekerheid’.

De onderzoekers vroegen ook naar het belang dat werknemers hechten aan én de tevredenheid over aspecten zoals salaris, werksfeer en verantwoordelijkheid in de huidige job. Meest tevredenheid is er – opvallend – over werkzekerheid (vast contract), zelfstandigheid en verantwoordelijkheid. Werknemers hechten ook veel belang aan een goede werksfeer, maar heel wat respondenten zijn niet tevreden over dat aspect.

Bron: Intermediair PW

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen