< Terug naar overzicht

Werkloosheidsgraad in eurozone blijft stabiel (én de sociale agenda voor 2012)

De werkloosheidsgraad blijft op 10 procent in de eurozone. België doet het beter met 7,5 procent. Oostenrijk (3,7 procent) en Nederland (4,3 procent) hebben de laagste werkloosheidsgraad, Spanje de hoogste (21,2 procent).

De werkloosheidsgraad in de eurozone is in juli stabiel gebleven ten opzichte van een maand eerder, op 10,0 procent. In juli vorig jaar lag de werkloosheidsgraad in de eurozone op 10,2 procent.

In het Europa van de 27 kwam de werkloosheidsgraad uit op 9,5 procent in juli. In België bedroeg de werkloosheidsgraad in juli 7,5 procent. Dat meldt het Europese bureau voor de statistiek Eurostat.

Volgens de cijfers van Eurostat waren in juli 22,711 miljoen mensen werkloos in Europa, van wie 15,757 miljoen in de eurozone.

Hoogst in Spanje


De werkloosheidsgraad was vorige maand het laagst in Oostenrijk (3,7 procent), Nederland (4,3 procent) en Luxemburg (4,6 procent). De werkloosheidsgraad was het hoogst in Spanje (21,2 procent), Letland (16,2 procent in het eerste kwartaal 2011) en Litouwen (15,6 procent in tweede kwartaal 2011).

In juli waren 5,115 miljoen jongeren van minder dan 25 jaar werkloos in Europa, van wie 3,143 miljoen in de eurozone.

Bron: Eurostat

Op de sociale agenda in 2012


Wat betekenen deze cijfers voor de sociale relaties? Ongetwijfeld wordt 2012 een delicaat sociaal jaar, ook in België. Straks moeten we al besparingsmaatregelen slikken en volgend voorjaar staan de zenuwen sowieso gespannen door de sociale verkiezingen. Welke veranderingen moeten we al zeker trotseren? Een rist experts delen u alles mee op een seminarie van HR Square. Getuigenissen uit de bedrijfswereld maken het overzicht zo mogelijk nog duidelijker. Zo weet u meteen waar u aan toe bent en hoe u zich daarop best kan voorbereiden. Centraal op de agenda staan de sociale verkiezingen en de eerste concrete gevolgen van de weg naar een eenheidssatuut van arbeiders en bedienden.

Op 8 september 2011 in Groot-Bijgaarden verneemt u er alles over.

Alle info vindt u in onze rubriek Seminaries (Agenda).
Of neem contact op met Tom Baele: tom@hrsquare.be of 0475 28 15 60.
Voor leden-doelgroepdeelnemers van HR Square is dit seminarie zelfs gratis.

Het programma:


12.30 u. - Ontvangst (met broodjes).

13.30 u. - Dirk Wijns (Partner Acerta Legal Consult): ‘Sociale verkiezingen en sociaal overleg: do’s-and-don’ts’

Elke onderneming met gemiddeld 50 werknemers wordt geconfronteerd met het fenomeen sociale verkiezingen. En met de langdurige en formalistische procedure die hierbij hoort. Dirk Wijns, Partner Acerta Legal Consult, geeft nuttige tips om deze verkiezingsprocedure op een goede manier door te komen. Hierbij komen onder meer volgende thema’s aan bod:

▪ Wat kan je nog/al doen in aanloop naar de verkiezingsprocedure?
▪ Herstructureringen en ontslagen en de verkiezingsprocedure.
▪ Akkoorden over de verkiezingsprocedure met vakbond en/of ondernemingsraad.
▪ Vaststelling van het aantal mandaten.
▪ De voorbereiding van de verkiezingsdag.

14.15 u. - Thierry Vermeire (Directeur Sociale Relaties Delhaize): ‘Sociale verkiezingen: haal alles uit de rekken!’

Een getuigenverslag, besprenkeld met talloze tips, over de praktische organisatie van de sociale verkiezingen, rechtstreeks vanuit het (distributie)bedrijf.

15.00 u. - Pauze

15.30 u. - Olivier Wouters (advocaat-vennoot bij Claeys & Engels): ‘De nieuwe ontslagregeling vanaf 1 januari 2012: een eerste stap in het gelijkschakelen van arbeiders en bedienden?’

Advocaat Olivier Wouters heeft het over de nieuwe ontslagregels voor arbeiders en bedienden. Deze regels zullen gelden voor alle nieuwe aanwervingen vanaf 1 januari 2012. Hij licht de nieuwe principes toe, met telkens een korte vergelijking met het huidige systeem.

Deze wet is het resultaat van een politiek compromis, nadat het ontwerp van interprofessioneel akkoord dat het statuut van arbeiders en bedienden dichterbij moest brengen, werd afgewezen door de achterban van het ABVV en de ACLVB.

16.15 u. - Filiep Spinnewyn (HR Director Flightcare Belgium): ‘Arbeiders en bedienden: dezelfde ‘afhandeling’?’
Vandaag heeft sociaal overleg in hoofdzaak een curatieve en preventieve dimensie, geen proactieve dimensie waardoor het thema arbeiders-bedienden zomaar opgelost zal worden. Hoe moet het ondertussen verder op de werkvloer? Een leerzame getuigenis.

16.45 u. – Jean-Paul Van Avermaet (CEO G4S Belgium): “Beveilig uw sociaal overleg”

Tot slot een bijzondere getuigenis van een CEO over het sociaal overleg en het werken met ‘arbeiders en bedienden’.

17.30 u. - Receptie

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen