< Terug naar overzicht

Werkloosheid wereldwijd fors gestegen

De Internationale Arbeidsorganisatie (ILO) ziet wereldwijd een drastische toename van de werkloosheid. Meer dan 200 miljoen mensen zitten wereldwijd zonder werk. Vooral jonge werkwilligen hebben het moeilijk op de arbeidsmarkt.

Zo blijkt uit een studie gemaakt ter gelegenheid van het World Economic Forum dat deze week in Davos wordt gehouden. Wereldwijd zitten meer dan 200 miljoen mensen zonder werk; dat is 27 miljoen méér dan voor het uitbreken van de financiële crisis.

Een paar uitzonderingen niet te na gesproken, ligt het tewerkstellingsniveau in de meeste landen nog flink onder dat van voor de crisis. Van de 'ontwikkelde' economieën wisten enkel Duitsland en Australië de werkgelegenheid in 2011 in vergelijking met het pre-crisistijdperk te verhogen.

Grootste slachtoffers zijn de jonge werkwilligen. 'Met uitzondering van Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland slaagde in 2011 geen enkele geavanceerde economie erin, de werkloosheid onder de jongeren te doen dalen', zo leert het ILO-raport.

Bron: De Tijd

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen