< Terug naar overzicht

Werkloosheid in Vlaanderen blijft dalen

Voor de tiende maand op rij daalt het aantal niet-werkende werkzoekenden in Vlaanderen. Eind juli 2011 telde Vlaanderen 211.525 werkzoekenden, dat is een daling met 7,7 procent ten opzichte van vorig jaar.

Dat blijkt uit recente cijfers van de VDAB. Juli is traditioneel de maand waarin de nieuwe schoolverlaters zich inschrijven als werkzoekende. Het aandeel van de jongeren in wachttijd op het totale aantal werkzoekenden veert op van 5,1 procent in juni naar 10,6 procent in juli.

Vooral de arbeidskansen van jongeren verbeteren bij het aantrekken van de economie, al profiteert de middenleeftijdsgroep ook met een daling van 9 procent. De werkzoekende 50-plussers dalen slechts licht (-2,2 procent).

Ook allochtone werkzoekenden profiteren minder van de aantrekkende economie. De allochtone werkloosheid daalt op jaarbasis met 1,8 procent, terwijl de autochtone werkloosheid krimpt met 9,3 procent. Ook bij de arbeidsgehandicapten tekent zich een daling af (-3,9 procent).

De groep van zeer langdurig werkzoekenden (langer dan 2 jaar werkloos) groeit met 1,9 procent. De groep die minder dan één jaar en één tot twee jaar werkzoekend is, krimpt dan weer met respectievelijk 8,4 procent en 17,6 procent.

Bron: VDAB

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen