< Terug naar overzicht

Werkloosheid gaat toch de goede kant uit?

Het aantal werkzoekende werklozen is vorige maand fors gedaald. Eind oktober telde ons land 412.739 werkzoekende uitkeringsgerechtigde volledig werklozen. Dat zijn er bijna 4 procent minder dan in oktober 2011. De RVA relativeert echter de daling wegens ‘technische factoren’.

Eind oktober telde ons land 412.739 werkzoekende uitkeringsgerechtigde volledig werklozen. Dat zijn er 16.577 of bijna 4 procent minder dan in oktober 2011, blijkt uit de statistieken van de Rijksdienst Voor Arbeidsvoorziening.

De RVA nuanceert echter meteen de terugval. Een veel betere graadmeter is volgens haar de evolutie van de werkloosheid tijdens de voorbije drie maanden. Die lag 0,4 procent lager dan het driemaandelijkse gemiddelde in september en 1,7 procent lager dan een jaar eerder. In Vlaanderen lag het driemaandelijks gemiddelde 1,4 procent onder het niveau van vorig jaar.

Het aantal werkzoekenden jonger dan 25 jaar lag in oktober 2012 dan weer 5,8 procent lager dan twaalf maanden geleden. De omvang van de groep werkzoekende werklozen ouder dan 50 jaar nam met 3 procent af tot 104.591. Bij de langdurig werklozen werd een daling met 6,1 procent genoteerd tot 188.691.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen