< Terug naar overzicht

Werkloosheid daalde in mei

In mei werden 399.062 uitkeringsgerechtigde volledig werklozen geteld. Dat is 4 procent minder dan in mei vorig jaar. Die dalende trend zet zich ook door bij jongeren en oudere werklozen. Het aantal tijdelijke werklozen is dan weer opnieuw gestegen.

Dat blijkt uit de cijfers die de RVA vrijdag heeft bekendgemaakt. Het is voor het eerst sinds december 2008 dat er minder dan 400.000 werklozen zijn in ons land. De daling is deels te danken aan een verlening van de beroepsinschakelingstijd van negen tot twaalf maanden. De schoolverlaters komen hierdoor pas vanaf juli in de cijfers terecht.

De daling vindt plaats in de drie gewesten. In Vlaanderen bedraagt de daling 4,1 procent, in Walloniƫ 4 procent en in Brussel 3,5 procent.

Het aantal werkzoekenden jonger dan 25 jaar daalde met 8,9 procent op jaarbasis. Deze vermindering heeft enkel betrekking op de jongeren die van een inschakelingsuitkering genieten.

Het aantal vergoede werklozen van 50 jaar en ouder is eveneens op jaarbasis gedaald met twee procent. Het aantal langdurig werklozen sedert minstens twee jaar is op jaarbasis gedaald met vijf procent.

Net als de voorbije maanden is er een stijging waar te nemen van de tijdelijk werklozen tot 132.850 werknemers. Op basis van het gemiddelde van de maanden maart tot mei wordt deze toename opgetrokken tot 25,1 procent op jaarbasis.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen