< Terug naar overzicht

Werkloosheid blijft dalen, maar trager

Voor het zevende kwartaal op rij is de werkloosheid gedaald. Op jaarbasis zijn er 1,8 procent minder volledig werklozen met recht op een uitkering. De daling vertraagd echter ten opzichte van vorig jaar. Het aantal werklozen van 50 jaar of meer stabiliseert.

De Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA) wijt de tragere daling aan de verslechtering van de economische conjunctuur. In het tweede kwartaal van vorig jaar was er op jaarbasis nog een daling van de volledige werkloosheid met 5,1 procent. In de daaropvolgende kwartalen bedroeg de afname achtereenvolgens 3,5 procent, 2,5 procent en nu dus 1,8 procent.

Niettemin merkt de RVA op dat Belgiƫ beter reageert op de actuele economische achteruitgang dan de meeste andere Europese landen. De Belgische werkloosheidsgraad blijft steken op 7,3 procent, terwijl die de voorbije maanden steeg in de Europese Unie en de eurozone.

In vergelijking met de eerste drie maanden van 2011 is het aantal werklozen met een bedrijfstoeslag (de vroegere brugpensioenen) met 3,6 procent gedaald. Het aantal werknemers in loopbaanonderbreking en tijdskrediet is dan weer gestegen met 2,5 procent.

De werkloosheid daalde in Vlaanderen (-2,8 procent) sterker dan in Walloniƫ (-1,8 procent) en Brussel (status-quo).

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen