< Terug naar overzicht

Werkloosheid al een jaar lang in dalende lijn

De werkloosheid daalt voor het eerst in de drie gewesten. Al profiteren van de oudere werklozen alleen de Vlamingen van die positieve evolutie. Vooral jongeren profiteren fors van de conjunctuurverbetering.

De RVA zag het aantal werkzoekende volledig werklozen vorige maand dalen met 6 procent of 25.735 personen ten opzichte van juni 2010. De RVA vergoedt nu 405.049 werkzoekende werklozen. De daling is sterker dan in mei, toen ze 5,4 procent bedroeg.

In juni 2010 werd de daling van de werkloosheid na de crisis ingezet en ze blijft voortduren. Opvallend is dat de werkloosheid voor het eerst in de drie gewesten daalt. Daarmee sluit het Brussels Hoofdstedelijk Gewest zich aan bij de trend. Tot mei bleef het aantal werkzoekende werklozen er stijgen, maar in juni kromp het aantal Brusselse werklozen met 2,3 procent.

Vooral de jongeren profiteren van de conjunctuurverbetering. Het aantal werkzoekende werklozen jonger dan 25 jaar is gedaald met 11,8 procent ten opzichte van juni 2010.

Voor werkloze werkzoekenden ouder dan 50 jaar keert het tij voorzichtig met een daling met 0,1 procent. Dit bevestigt de kentering die vorige maand werd vastgesteld. Die evolutie doet zich enkel voor in het Vlaams gewest. In de andere gewesten neemt het aantal werkloze 50-plussers nog toe.

Ook het aantal langdurig werklozen van twee jaar en meer is licht gedaald.

Bron: RVA

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen