< Terug naar overzicht

Werkgevers zijn wel tevreden met de EU-aanbevelingen

De werkgevers zijn het unaniem eens met de aanbevelingen van de Europese Commissie. Ze dringen er dan ook op aan dat deze worden omgezet in maatregelen. Zeker de analyse van de loonindex en de optrekking van de effectieve uittredingsleeftijd oogsten veel bijval.

Het VBO hamert al geruime tijd op de noodzaak om snel werk te maken van structurele hervormingen en is van oordeel dat ons land deze aanbevelingen zeer ernstig moet nemen. Het spoort de sociale partners aan deze aanbevelingen ter harte nemen voor de materies waarvoor zij de verantwoordelijkheid dragen en deze omzetten in concrete maatregelen.

“Alle aangehaalde elementen zijn essentieel voor een effectieve en duurzame gezondheidskuur voor ons land”, reageert Unizo-topman Karel Van Eetvelt. De Europese Commissie vraagt van België niet alleen maatregelen, maar bevestigt ook dat de lonen bij ons sneller stijgen dan in de buurlanden. “Alleen door deze aanbevelingen op te volgen kunnen onze ondernemingen hun concurrentiepositie behouden. We zijn tevreden met het rapport van de Europese Commissie en bepleiten vooral een analyse van de loonindex en een optrekking van de effectieve uittredingsleeftijd.”

Ook de Vlaamse werkgeversorganisatie Voka ziet in de aanbevelingen een bevestiging van waar ze al lang voor ijvert. “Stuk voor stuk kunnen we die afpunten op de lijst van hervormingen die we al jarenlang vragen”, zegt Jo Libeer, gedelegeerd bestuurder van Voka.

“Als een onverdachte bron zoals de Europese Commissie ons pleidooi herhaalt, is het intellectueel oneerlijk om te blijven ontkennen dat de hervormingen we vragen, nodig zijn. We hopen dan ook dat de vakbonden hun vastgeroeste stellingen verlaten en eindelijk ons land weer voluit mee op de wereldkaart van morgen helpen plaatsen", zegt Libeer.

Bron: VBO/Unizo/Voka

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen