< Terug naar overzicht

Werkgevers blijven vrij optimistisch inzake rekrutering

De Manpower Barometer voor de tewerkstellingsvooruitzichten blijft in België voor het vierde kwartaal op rij stabiel. De rekruteringsverwachtingen van Belgische ondernemingen blijven vrij gunstig, in het bijzonder in de industrie. Internationaal wijzen de onderzoeksresultaten op meer vertrouwen bij de Europese werkgevers.

Volgens de resultaten van de twaalfde editie van de Manpower Barometer voor de tewerkstellingsvooruitzichten zou het rekruteringstempo in bedrijven aanhouden tijdens de volgende drie maanden: 13% van de 759 ondervraagde werkgevers in België plant een uitbreiding van het personeelsbestand tegen eind juni, terwijl 5% een inkrimping verwacht. Vier op vijf werkgevers (81%) verwachten geen wijziging. De Netto Tewerkstellingsprognose (het verschil tussen het aantal werkgevers dat een personeelsuitbreiding aangeeft en het aantal dat een inkrimping verwacht) blijft zo voor het vierde kwartaal op rij rond een gematigd optimistische +8% schommelen, ongeveer dezelfde waarde als voor hetzelfde kwartaal in 2005.

Op Europees niveau liggen in de meeste deelnemende landen de prognoses hoger dan in het vorige kwartaal en in hetzelfde kwartaal van vorig jaar. De verwachte conjunctuurverbetering zou deze positieve trend nog kracht moeten bijzetten en zou in de toekomst moeten uitmonden in nieuwe banen.

Terug naar België: hier worden sterke contrasten tussen de gewesten opgemerkt. Vlaamse en Brusselse werkgevers tonen zich optimistischer dan Waalse. In de regio Brussel noteert men de grootste stijging van de Netto Tewerkstellingsprognose in vergelijking met hetzelfde kwartaal in 2005, goed voor +14% of een klim van 12 procentpunten. In Vlaanderen wordt de neerwaartse trend van de voorbije drie kwartalen omgebogen en komt de Netto Tewerkstellingsprognose op een gunstige +13% uit. Waalse werkgevers blijven nog steeds voorzichtig: 86% voorspelt een stabilisering van het personeelsbestand en de Netto Tewerkstellingsprognose blijft op +4% steken.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen