< Terug naar overzicht

Werkgelegenheid in sector van dienstencheques blijft stijgen

Het systeem van dienstencheques creëert nog steeds werkgelegenheid. In 2010 werkten bijna 137.000 werknemers in de sector. Dit is een stijging met 14 procent in vergelijking met 2009.

Dat blijkt uit het evaluatieverslag 2010 van de federale minister van Werk. Het verslag werd gemaakt door Idea Consult. Voor Federgon bevestigt dit verslag het positieve effect van het systeem van de dienstencheques, wat het creëren van werkgelegenheid betreft. Zo hebben er in 2010 bijna 137.000 werknemers in de sector van de dienstencheques gewerkt, wat neerkomt op een groei met 14 procent in vergelijking met 2009. 62 procent van deze werknemers was laaggeschoold.

Het verslag toont zowel de rechtstreekse terugverdieneffecten (minder werkloosheidsvergoedingen, meer inkomsten voor de RSZ) als de onrechtstreekse terugverdieneffecten (vennootschapsbelasting van de dienstenchequebedrijven, het onrechtstreeks creëren van werkgelegenheid, btw-inkomsten,…).

De nettokosten van de maatregel liggen bovendien heel wat lager dan oorspronkelijk was berekend. Volgens Idea Consult worden de terugverdieneffecten van het systeem tussen 71 procent en 79,5 procent geraamd, waardoor de nettokosten van het systeem voor de federale overheid aanzienlijk lager komen te liggen.

Bron: Federgon

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen