< Terug naar overzicht

Werken tot 67 zal moeten

Europees president Herman Van Rompuy vindt dat ons land de pensioenleeftijd moet optrekken tot 67 jaar, "of men dat nu graag hoort of niet."

“Ons land kan zich niet blijven onttrekken aan de hervormingen die Europa aanbeveelt”, zegt Herman Van Rompuy in een interview met Het Laatste Nieuws. “Vroeg of laat moet ook België behoren tot de Groep van 67”, zegt de Europees president. Hij pleit ervoor om die verhoging niet langer uit te stellen, maar wil het zeer geleidelijk aanpakken.

“Je moet dat niet van de ene op de andere dag doen, maar stapsgewijs, gespreid over 10, 15 of nog meer jaren”, aldus Van Rompuy. Hij verwijst naar Spanje, waar de socialistische premier Zapatero de stap naar 67 zette ondanks een (jeugd)werkloosheid die veel hoger ligt dan in België.

Toch blijft België, bij monde van Joëlle Milquet, vicepremier en minister van Werk, zich verzetten tegen de aanbeveling van de Europese Commissie over het optrekken van de pensioenleeftijd. “De echte uitdaging bestaat erin om de werkzaamheidsgraad van de 55- tot 65-jarigen drastisch op te trekken.”

Bron: Het Laatste Nieuws/FOD Waso

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen