< Terug naar overzicht

Werken bij de federale overheid is leuker dan meeste mensen denken

83 procent van de federale ambtenaren vond het een goede beslissing om bij de federale overheid te gaan werken. Ze kozen voor de federale overheid wegens de aangename werksfeer, de inhoud van de job en de toekomstperspectieven. Wie niet voor de overheid werkt, is daar echter niet van overtuigd.

Selor voerde in juni dit jaar een onderzoek uit naar het 'employer brand' van de federale overheid. Een doelgroep van federale ambtenaren beantwoordde, naast een doorsnede van de actieve beroepsbevolking, een vragenlijst over hoe het is of zou zijn om bij de federale overheid te werken.

Het onderzoek peilde onder andere naar de beweegredenen om voor een bepaalde werkgever te kiezen en in hoeverre dat het beeld dat de bevolking heeft over het werken bij de federale overheid, overeenstemt met de realiteit van de ambtenaren.

Niet-ambtenaren kiezen voor een bepaalde werkgever omwille van de aangename werksfeer, gevolgd door jobs met een interessante inhoud en het bieden van toekomstperspectieven. Werkzekerheid komt pas op de zesde plaats.

Bij ambtenaren is werkzekerheid wel de hoofdreden om voor de federale overheid te kiezen, gevolgd door de inhoudelijk interessante jobs en de balans werk/privé.

Wie niet voor de overheid werkt, lijkt niet echt overtuigd van een aangename werksfeer binnen de federale overheid, men twijfelt over de autonomie en de afwisseling in de jobs en het hebben van talentvolle en competente medewerkers. Terwijl deze items hoog scoren bij de ambtenaren zelf. Meer nog, deze items overtreffen zelfs de verwachtingen die de ambtenaren hadden toen ze in dienst traden.

Feedback en het management


De ambtenaren ervaren, in tegenstelling tot wat de buitenwereld denkt, niet dat de toekomstperspectieven zich spontaan aanbieden, net zomin als een snelle loonsverhoging. Ook schort het op het gebied van feedback en afstand tussen management en medewerkers.

Als er gepeild wordt bij de ambtenaren naar hoe zij hun job beleven eenmaal in dienst, dan ligt het cijfer van ambtenaren die het een goede beslissing vond om voor de federale overheid te komen werken op 83 procent. Acht op de tien federale ambtenaren zijn tevreden over hun actuele job. Negen op de tien zijn zelfs bereid om de extra mijl te gaan.

De betrokkenheid in de job ligt vrij hoog (71 procent) en deze score overtreft de betrokkenheid met de werkgever of overheidsdienst in kwestie (44 procent). Dit duidt enerzijds op de kracht van het merk ‘werken bij de overheid’ en de maatschappelijk relevante jobs die dit met zich meebrengt. Anderzijds ligt hier ook een uitdaging voor de overheidsdiensten om hun eigen 'employer branding' meer uit te bouwen.

Als populairste overheidsdienst komt de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu naar boven.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen