< Terug naar overzicht

Werkbaarheidsgraad voor Vlaamse werknemers licht gestegen

Tussen 2004 en 2010 is de werkbaarheidsgraad voor werknemers in Vlaanderen lichtjes gestegen van 52,3 naar 54,3 procent. Twee sectoren steken er bovenuit: de bouwsector een de gezondheids- en welzijnsector.

Dat blijkt uit de resultaten van de werkbaarheidsenquête die Stichting Innovatie & Arbeid in 2010 voor de derde keer uitvoerde. ‘Werkbaar’ betekent dat de job voldoende leermogelijkheden biedt, goed te combineren is met het privéleven en dat de werknemer weinig of geen motivatie- of werkstressproblemen ervaart.

De werkbaarheidsmonitor neemt twaalf sectoren onder de loep. In 2010 zijn de bouwsector, gevolgd door het openbaar bestuur en de gezondheids- en welzijnszorgsector de sectoren met het grootst aandeel werknemers die een werkbare job hebben. Ook het onderwijs en de financiële sector hebben een hogere werkbaarheidsgraad dan het Vlaamse gemiddelde

De sectoren met de laagste werkbaarheidsgraad in 2010 zijn post- en telecommunicatie, de zakelijke dienstverlening en de voedingssector.

De verbetering van de werkbaarheidsgraad in de bouwsector toe te schrijven is aan het feit dat er op alle vier de werkbaarheidsterreinen vooruitgang geboekt is. In de welzijns- en gezondheidszorg worden enkel op het vlak van de leermogelijkheden en de werk-privébalans betere cijfers genoteerd.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen