< Terug naar overzicht

Werkaanbod middengeschoolden stijgt niet mee

De VDAB ontving in november 20.126 vacatures, 32,6 procent meer dan in november vorig jaar. De verbetering van de vorige maanden houdt daarmee verder aan. Opmerkelijk: het werkaanbod voor middengeschoolden blijft kwakkelen, terwijl het aanbod voor kortgeschoolden en hooggeschoolden wel stevig toeneemt.

In totaal werden dit jaar (januari-november) al 20,1 procent meer vacatures ontvangen dan vorig jaar, een verdere toename in vergelijking met de gecumuleerde cijfers in oktober (toen was er een stijging van 19,1 procent).

Naar aantal jobs stijgt het werkaanbod vooral in het gewone circuit. Vacatures voor kortgeschoolden of waarbij de werkgever geen studievereisten vermeldt, zitten relatief het sterkst in de lift (+28,7 procent). Ook de vraag naar hooggeschoolden (bachelors of masters) stijgt duidelijk (+17,8 procent). Voor middengeschoolden (hoger secundair onderwijs) blijft het werkaanbod vrij stabiel (+2,3 procent).

Eind november lag het aantal openstaande vacatures (44.327) op ongeveer hetzelfde niveau als eind oktober: +397 of +0,9 procent. Ten opzichte van november vorig jaar is er een stijging van 10.953 of 32,8 procent.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen