< Terug naar overzicht

Werk- en privétijd vervaagt bij jonge werknemers, maar dat stoort niet

Door het toegenomen gebruik van smartphones verandert het gedrag van werknemers. Vooral bij hoger opgeleide jongeren loopt werk en privé door elkaar. Maar dat wordt niet als storend ervaren. Ze vinden bereikbaarheid buiten de werktijd normaal, ook voor de baas. Anderzijds spenderen ze tijdens het werk veel tijd aan privételefoontjes en digitaal verkeer.

Dat blijkt uit onderzoek van het Nederlandse onderzoeksbureau Blauw Research bij 810 Nederlandse werknemers. 40 procent van de werknemers heeft ondertussen een smartphone.

De jonge hoogopgeleide werknemers vinden het normaal om buiten werktijd voor hun werkgever actief te zijn. Bovendien heeft bijna de helft van hen het idee tekort te schieten als ze niet direct op e-mail of telefoon reageren. Bij andere werknemers geeft maar 25 procent dit aan. 76 procent van de jonge werknemers geeft aan te denken altijd bereikbaar te moeten zijn. Hiermee scoren zij ook hoger dan het gemiddelde bij werknemers dat op 45 procent ligt.

De helft van de werknemers heeft er geen moeite mee om in privétijd bezig te zijn met werkzaken. Vier op de tien werknemers doet dit ook daadwerkelijk. Privézaken afhandelen onder werktijd wordt door maar 30 procent van de werknemers gedaan. Vooral hoogopgeleide jongeren zijn onder werktijd bezig met privézaken (51 procent), terwijl vooral hoogopgeleide dertigers en veertigers in privétijd met werk bezig zijn (70 procent).

Bron: HR Praktijk

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen