< Terug naar overzicht

Weinig aanwervingen deze zomer

Werkgevers blijven uiterst voorzichtig met nieuwe aanwervingen. Al voorspelt een meerderheid dat ze tot eind september hun loonmassa status-quo zullen houden. Vooral Waalse werkgevers zijn pessimistisch.

Dat blijkt uit de meest recente Manpower Barometer. Belgische werkgevers blijven heel voorzichtig als het op aanwerven aankomt. Net als hun collega’s in de andere Europese landen trouwens.

Uit de antwoorden van 751 werkgevers die HR-specialist Manpower eind april ondervroeg, blijkt dat amper 5 procent van de werkgevers van plan is om tussen vandaag en eind september medewerkers aan te werven, tegenover 3 procent dat overweegt om mensen te ontslaan. Liefst 91 procent houdt het op een status-quo. Dit brengt de nettotewerkstellingsprognose op +2. Het is al van begin 2010 geleden dat de barometer zo laag stond.

De Waalse werkgevers zijn het meest onzeker en voorspellen een licht negatieve tewerkstelling in het volgende kwartaal. De verwachtingen in de twee andere regio’s zijn positiever, met een bescheiden +2 in Vlaanderen en een meer optimistische +6 in Brussel.

In slechts vier van de tien bevraagde sectoren laten werkgevers zich positief uit over de aanwervingen tijdens het derde kwartaal van 2012: de bouwnijverheid, de sector elektriciteit, gas en water, de industrie, productie en de sector financiële instellingen, verzekeringen, vastgoed en diensten. De andere sectoren verwachten een stilstand en zelfs een daling van de tewerkstelling.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen