< Terug naar overzicht

We willen goede collega’s en een goed inkomen

Goede collega’s, een goed inkomen en interessant werk staan in de top vijf van wat werknemers en zelfstandige ondernemers belangrijk vinden in hun werk.

Stichting Innovatie & Arbeid peilde voor de tweede keer naar de arbeidsoriëntaties van werknemers en zelfstandigen in Vlaanderen. Arbeidsoriëntaties verwijst naar wat mensen belangrijk vinden in het werk.

In de top vijf van zowel werknemers als zelfstandige ondernemers staan goede collega’s, een goed inkomen en interessant werk. De werknemers vullen deze top aan met werkzekerheid en goede arbeidstijden, de zelfstandige ondernemers doen dat met de mogelijkheid om initiatief te nemen en werk waar je je capaciteiten kan benutten.

De top vijf van wat mensen belangrijk vinden in hun job is vrij stabiel. In 2007 schoven zowel werknemers als zelfstandige ondernemers precies dezelfde top 5 naar voren.

Een vergelijking tussen arbeiders en bedienden laat iets meer variatie zien, maar toch komen drie aspecten uit de top 5, met name prettige mensen om mee samen te werken, werkzekerheid en goed inkomen, zowel bij arbeiders als bedienden naar voren.

Bij de arbeiders wordt de top 5 aangevuld met goede arbeidstijden en goede vakantieregeling, bij de bedienden is dat interessant werk en werk waar je je capaciteiten kunt benutten.

Bron: Serv

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen